skip to Main Content

Trekpleister

Met iconen als het Afsluitdijk Wadden Center, het Kazemattenmuseum en straks de Vismigratierivier (2024) kan Kornwerderzand uitgroeien tot een belangrijke toeristisch-recreatieve trekpleister op de Afsluitdijk. De plek is door de Waddenprovincies aangewezen als intensief ontwikkelgebied voor toerisme. Bovendien is het een belangrijke toegangspoort tot zowel het Waddengebied als het Noord-Hollandse en Friese achterland.

De plannen voor Beleef Kornwerderzand zijn op hoofdlijnen rond. Zo komt er een tunnel voor voetgangers en fietsers die de bereikbaarheid verbetert van zowel het buitendijkse fietspad als het Kazemattenmuseum met zijn bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Verder voorziet het project in de bouw van een aanlegsteiger en de aanleg van een Waterpad. Bezichtiging van de monumentale sluis behoort ook tot de mogelijkheden. Tot slot krijgen bezoekers informatie over de natuur, de historie en de waterwerken van Waddenzee, IJsselmeer en Afsluitdijk.

Bereikbaar
& beleefbaar

Het doel van Beleef Kornwerderzand is om het voormalige werkeiland en de bezienswaardigheden goed bereikbaar en beleefbaar maken. Aantrekkelijke routes, gecombineerd met aansprekende, digitale verhaallijnen leiden de bezoekers vanaf het Afsluitdijk Wadden Center straks door het gebied. De uitvoering van de werkzaamheden gaat vanaf 2024 plaats vinden.

Beleef Kornwerderzand

IKW-Waddenfonds € 6 miljoen

Overige financiers € 19.9 miljoen

Meer info klik hier